These Architects Wins People’s Choice Award for this Outstanding Marvel …How Did They Do That?

,

Nice Architects, a Slovakian studio, won the people’s choice award as well as a joint 2nd prize in the RAH international competition for their concept, “The Hill”. It was designed for the Adelaide Rocks in South Australia as part of a new urban quarter. The mixed-use advancement revolves around economic sustainability and ecological principles. The project’s focal point is a large scale urban expression, a man-made hill created from recycled materials from dilapidated buildings.

The new environment is rigged with a variety of diverse functions and also gives a tenacious sense of identity for the city. The height and mass of the architecture supports the climate control all over the location by way of geothermal exchange, heat extraction via a thermal chimney, and subsidence cooling. The framework was designed to be an important civic and cultural space, which connects the riverbank precinct and north terrace boulevard together. The resulting vertical, green landscape gives numerous recreational opportunities that aren’t promptly available in Adelaide’s center.

Scroll down for video

Aerial view illustrating the botanic garden’s expanse to the RAH location.

Scenery of the conserved historical buildings along the north terrace.

The expanse of the cultural boulevard along the north terrace.

The man-made hill is constructed by utilizing materials from demolished buildings.

Illustration of the university square connecting to the botanic garden.

The artistic areas and and square located along the hill.

 

 


Nice Architects’ and Mulloway Studio’s concept development.

The actual site plan.

The 2ka landscape architects floor plan.


Diagram illustrating multiple functions.


Sustainability schemes along with Jasmine Palmer, a Sustainability consultant.

Watch Nice Architects’ video below

For more architectural wonders, read this This House Will Revolutionize the Way We Look At Architecture, You Need to See This

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *